En varm julhälsning!

2020 har minst sagt varit ett ovanligt år. Vi har fått anpassa oss till att arbeta hemifrån och träffa kollegor och studenter i Zoom och i Teams. Men under det nya normala så krävs det att man försöker hitta små ljusglimtar för att lysa upp vintermörkret lite extra och vi ville därför önska er en underbar jul och ett fint gott nytt år! Vi passar även på att informera om kommande fortbildningar samt om vårens tematiska utvärdering av breddad rekrytering.

Kommande fortbildningstillfällen för studie- och karriärvägledare vid Göteborgs universitet

Vi har spikat följande datum för vårens fortbildningstillfällen, så att ni redan nu kan boka in dessa i kalendern:

12 februari 9:00–12:00
Den nya policyn och den egna handlingsplanen

22-23 april (lunch till lunch) 14:00-17:00 samt 9:00–12:00
Digitalisering i vägledning (teori och praktik)

11 juni 9:00–12:00
Karriärvägledning för doktorander

/Catherine och Thomas

Påminnelse!

Vi vill även påminna er om vår förfrågan till er och era chefer/arbetsledare om att ingå i nästa års referensgrupp för kompetensutveckling av studie- och karriärvägledare. Vi hoppas att ni vil vara med att utveckla programmet för kommande läsår. 

/Catherine och Thomas

Tematisk utvärdering av breddad rekrytering under våren

Universitetskanslersämbetet (UKÄ) har fått i uppdrag att genomföra en tematisk utvärdering av lärosätenas arbete med breddad rekrytering utifrån kravet från Högskolelagen 1 kap, 5§. Utvärderingen pågår fram till våren 2022 med upptaktsmöte den 25 januari 2021. I samband med denna utvärdering kommer lärosätena att skriva en självvärdering där de ska beskriva, analysera och värdera sitt arbete inom området. En viktig del är lärosätenas lärandeprocess och att få stöd i sitt utvecklingsarbete. Hör gärna av er och berätta vad ni gör i detta sammanhang. Arbetet med breddad rekrytering hänger även ihop med arbetet inom breddat deltagande och inkluderande studier. Tack på förhand. 

/Catherine

Ett lite annorlunda julkort

Slutligen vill vi önska er alla en trevlig julledighet och precis som under hela det här året, så tar vi till med nya kreativa lösningar för årets julkort!

För hur fotograferar man ett gäng medarbetare under en pandemi?

– På distans såklart!

God Jul och Gott Nytt år!

Bilden ovan föreställer ett julinspirerat kollage på fem medarbetare.

/Katarina, Emma, Sara, Thomas och Catherine

En kommentar till “En varm julhälsning!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *